woensdag 13 juni 2007

Filmreview: Fun with Dick and Jane

Goed, het was tijd voor een komedie. De hoofdrollen van deze film worden gespeeld door Jim Carrey en Tea Leoni, en het zal dan ook niemand verbazen dat deze film ook een Jim Carrey feeling heeft. Jim Carrey speelt de succesvolle zakenman Dick Harper en Tea kruipt in de rol van Jane Harper vanzelfsprekend.

Op een dag krijg Dick promotie voor zijn werk en is hij de koning te rijk. Wat hij echter niet weet is dat de baas van het bedrijf grote fraude heeft gepleegd a la Enron. Als Dick terug komt bij zijn werk blijkt het bedrijf op de kop te liggen en is hij effectief blut. Helaas heeft zijn vrouw daarbij ook nog eens haar baan opgezegd omdat hij met zijn promotie genoeg voor beide zou verdienen. Met dit als basis begint er een komische film vol met berovingen.

Het is vaker bij films met Jim Carrey dat een trieste situatie humorvol wordt afgeschilderd en altijd goed eindigt. Bij sommige films echter kun je als kijker de humor niet begrijpen omdat de situatie te triest is om mee te lachen. Bij deze film is dat echter niet zo. De hielarische capriolen van Jim Carrey en Tea Leoni zorgen voor heel wat gelach. Alhoewel Jim Carrey wellicht door zijn persona ietswat te veel nadruk komt te liggen ten koste van Tea Leoni van tijd tot tijd.

Al met al is het een zeer leuke film die zeker de moeite waard is om te kijken en bevat ze die typische humor van Jim Carrey wat voor sommige gewoon net wat beter ligt dan de humor van films zoals 'The fourty jear old virgin'.

Cijfer: 7

Geen opmerkingen: