woensdag 13 juni 2007

Column: De EU en democratie

We horen bij de EU toch?
De Eu is opgericht na de tweede wereldoorlog door een zestal landen waaronder Nederland en inmiddels is de EU al flink gegroeit. Dat is mooi nietwaar.

De EU ofwel Europese Unie werkt aan samenwerking. Maar helaas is de EU van vroeger niet meer die van nu. Tegenwoordig moet de gehele EU een machtsblok vormen in de Internationale handel. Ik geef ze daar gelijk in, en als land zul je dan ongetwijfeld van tijd tot tijd moeten bloeden. Want zonder EU kan Nederland zich niet staande houden, dat is helaas de waarheid.

Nu kan ik leven met bepaalde inkrimpingen, zoals de norm dat iedereen onder de 18 en kleiner dan 1.35 meter op de achterbank in een kinderzitje moet. (voorheen was dit in Nederland 12 jaar en onder de 1.50 meter)
Maar er is toch iets wat eraan schort.
Nederland is een pion in de EU, de democratische EU.Democratisch, de meerderheid beslist, maar moet rekening houden met de minderheid. Helaas bestaat de meerderheid uit grote landen zoals Frankrijk en Duitsland. Helaas ook dat er steeds minder rekening wordt gehouden met landen zoals Nederland lijkt het wel. We krijgen allerlei regels door onze strot geduwt en moeten maar even slikken want we zijn aan de EU geketend.

De trieste situatie is dat Nederland aan de korte eindjes trekt. Balkenende zorgt ervoor dat we 1 miljard minder betalen per jaar aan de EU omdat we ontzettend veel betalen in vergelijking met de andere EU lidstaten en nog geen half jaar later is de EU steun aan Nederland gehalveerd. Van een unie is allang niet meer spraken in de EU, eerder van een dogma opgelegd door de wil van enkele machtige EU landen op kleinere EU landen.

Begrijp me niet fout, ik houd van de EU en eenheid. Helaas niet de EU en eenheid welke nu aan gewerkt wordt.

Geen opmerkingen: