woensdag 13 juni 2007

DVDreview: DVD: Alien vs Predator - 2 dics special edition -

Na wat lopen in de stad kwam ik deze redelijk geprijsde DVD tegen. De film Alien vs Predator is inmiddels alweer bijna twee jaar oud en is uitgebracht door 20th Century Fox. De opvallenste speler die we tegenkomen in de cast is Lance Henriksen welke de rol vervult van de miljonair Charles Bishop Weyland. Die-hards van de Alien films zullen onmiddellijk een belletje horen rinkelen, Lance was namelijk ook een medespeler als androide in de klassieker Aliens van 1986. Een andere belangrijke hoofdrol gaat naar Alexa Woods die als Sanaa Lathan een expert op berg beklimmen speelt.

De hele setting van de film speelt zich af in het jaar 2004 waar net door een satelliet van Weyland industries een vreemde piramide heeft gevonden op Antarctica. Geïnteresseerd geraakt in deze piramide die schijnbaar is gebouwd door verschillende beschavingen wordt er een team samen gestelt om het te onderzoeken.

Wat echter niet bekend is bij het team is dat de Predators iedere 100 jaar hun jonge jagers daar laten jagen op Aliens. Als de predators het winnen worden ze mannen, als ze verliezen wordt bijna al het leve op aarde vernietigd om te voorkomen dat de Aliens een ware plaag worden op aarde. U raad het al, door de komt van mensen in het complex wordt alles door de war gegooit en moeten de jonge predators het doen met relatief simpele wapens omdat de drie beste wapens in de tempel per toeval al zijn meegenomen door mensen. Vanzelfsprekend zorgt de combinatie van zowel Predators als Aliens voor veel spectaculaire actie.

Wat betreft de verhaallijn zullen de meeste die-hard Predator- en Aliansfans wel het einde kunnen raden, maar de inhoud van de film aan zich daarintegen is een met verassingen en enkele plotwendingen.

De Kwaliteit
De DVD bevat de mogelijkheid om de gewone versie te bekijken welke doorsnijwijze op TV komt, maar het bevat ook een uitgebreide versie waar wat dieper op enkele details van het verhaal wordt ingegaan. Dat deze optie gesplits is, lijkt wellicht wat overbodig omdat de meeste voor de verlengde versie zullen gaan.

Hoewel de Speciale editie twee DVD's bevat staat de film zelf op 1 DVD wat ik persoonlijk wel fijn vond omdat je dan niet halverwege van DVD moet verwisselen. Het geluid en het beeld zijn van goede kwaliteit en ook het menu van de DVD zelf is mooi ingeleid.

De extra DVD bevat veel informatie. Ze bevat verschillende conceptschetsen, maar ook diverse interviews over de tot stand koming van de film en op de set zelf. Nauwlettende kijkers zullen al snel dingen opvallen die ze in de film niet hebben teruggezien wat zeker een extra waarde toevoegt voor de fans van de filmseries. Ook wordt er gesproken van verborgen extra's.Wat dat zijn moet u zelf maar uit zien te vinden.

Conclusie

Over het algemeen handelt het zich hier gewoonweg om een waardige film. En alhoewel dit niet Alien 5 is, of Predator 3 is deze film weldegelijk een prequel van de beroemde Alien filmseries omdat hier de totstandkoming van Weyland industries wordt duidelijk gemaakt en hoe deze firma van de Aliens afwist.

Maar ook zonder Alien informatie is de film goed kijkbaar en het verhaal goed te volgen. et enige echte minpuntje is het welbekende einde van de filmserie die voor fans wel duidelijk zal zijn. Maar voor een fan zal dit niet hinderen en de gemiddelde kijker zal er niet echt aan denken alvorens hij de film gaat bekijken.

Cijfer: 8

Geen opmerkingen: