vrijdag 15 juni 2007

Column: Politiek gezeik Deel 1

Nou nou, het is weer eens tijd om te posten. De afgelopen twee weken waren op zijn minst onprettig te noemen. Mijn laatste oma is ter zielen, dat ze mogen ruste in vrede verlost van die rotzooi wat wij doorsneewijze doorstaan met de term 'leven'. Problemen in de sociale kring waar ik mij niet over ga uitlaten omdat ik er a) Totaal geen zin in heb en b) Geen zin heb in gezeik met de betrokken mensen. Maar genoeg daarover, terwijl ik bezig was naar water te boren in de brandende hel gebeurde er ook zaken in de rest van de wereld.

Israël en de Palestijnen inclusief hun vriendjes zijn weer lekker bezig. natuurlijk kan Israël niet toegeven aan de ontvoeringen van hun mensen want dan wordt het vaker gedaan. Maar overreageren is ook een kunst. Ah, iig heeft Hamas nu een goed afleidingsmanoeuvre voor de interne problemen in hun landje. het zal iedereen daar goed doen om even te vechten zodat ze de echte problemen in het leven kunnen vergeten.

Noord-Korea vuurde zijn 'icbm's ' af met maar weinig succes. Ze waren zo intercontinentaal dat ze het Aziatische continent ter nauwenood verlieten en de zee in plonsde net voor Japan. Die wat kwaad reageerde, allicht wie wilt er nu schroot hebben in zijn plaatselijke vijver?!

Nederland krijgt waarschijnlijk een nieuwe kerncentrale. Ja, das een goed onderwerp. Wij hebben hier oliecentrales staan die wegens veiligheidseisen maar 25 jaar mogen werken. Want als er 100 oliecentrales staan zou er wel eens eentje na 25 jaar kunnen ontploffen. Vervolgens worden ze ontmanteld en via vrachtschepen naar China verscheept waar ze doorsneewijze nog 50 jaar functioneren. En dan die kerncentrales, de paranoïde angst dat er eentje zou exploderen door Tjernobile. Maar wij zijn niet het Rusland van die tijd, wij hebben massa's onderhoudsgeld en experimenteren doorgaans niet met dergelijke kerncentrales. Wij hebben dat geld overigens door de belachelijk hoge olieaccijns waar zoiets van 400% ofzo aan accijns op zit gestampt zodat 50 cent/liter ver boven de euro rijst aan kosten. Tegelijkertijd heeft de overheid zaken als koolzaadolie verboden omdat het tamelijk lastig is om op een herproduceerbaar natuurproduct accijns te heffen.

Enfin, het zal allemaal wel. Een beetje bullshit allemaal wat mij dunkt. Het kan dus schijnbaar erger dan het in je eigen leven op een gegeven moment is, een schrale troost op zijn minst.

Geen opmerkingen: