vrijdag 15 juni 2007

DVDreview: Event Horizon

-Widescreen Collection DVD-

Event Horizon is een Horrorfilm die zich afspeelt in het jaar 2047. Een ruimteschip genaamd de 'Event Horizon' duikt plotseling op in de buurt van Neptunes. Dit ruimteschip was verloren gewaand in een explosie, maar in werkelijkheid verdween het schip tijdens een experiment van de radar en was het vervolgens 7 jaar lang verdwenen.

De film staat officieel geclassificeerd als horror, maar is in feite een horror\thriller. Voor de mensen die hem op TV hebben gezien, er zitten weldegelijk horrorelementen in, maar veel tv-zenders knippen deze eruit zodat het als thriller kan worden gepresenteerd. De director van de film is Paul W.S. Anderson, hem kennen we onderandere van de Mortal Kombat film en de Alien versus Predator serie. De hoofdrollen zijn verdeeld over Laurence Fishburne, die als Captain Miller hier kan opwarmen voor zijn rol in de Matrix waarbij hij toevalligerwijs ook een ruimteschip achtig voertuig commandeert als Morpheus. Verder spelen Sam Neill (Jurasic Park, Perfect Strangers) en Kathleen Quinlan (The Hills have eyes, Apollo 13) erin mee.

De DVD op zich stelt niet veel voor, er zit een erg simpel menu in waar slechts de taal kan worden geselecteerd. Gelukkig is de film wel in hoofdstukken ingedeeld, maar buiten dat en een simpele ondertiteling hoef je niets te verwachten. Het geluid en beeld zijn ok, ook handeld het zich hier dus over een ongeknipte versie zoals het hoord op een DVD wat natuurlijk voor wat extra spanning zorgt. Maar vanwege het enorm summiere menu en het ontbreken van extra's krijgt deze DVD maar een laag cijfer.

cijfer: 6

Geen opmerkingen: