dinsdag 12 juni 2007

Column: De TV doet het niet meer

Ik kreeg het weer te horen vandaag als nieuws hier via het internet. Nou ja, nieuws is het eigenlijk allang niet meer. Slechte TV bestaat nu al sinds jaren, maar de toename van 'slechte TV' is de laatste jaren ernstig groter geworden. Nu weer met de 'meidenversier-show' van TMF (lees MTV).

Twee gozers moeten zoveel mogelijk meiden versieren. Geweldig, een concept zo simpel dat iedere idioot het begrijpt, dus zeker de mensen die TMF kijkt (Ik steeds minder overigens). Maar het is niet alleen TMF. Vrijwel iedere Nederlandstalige zender op de Vlaamse na produceren een enorme hoeveelheid onzin die zo groot is dat je verwacht dat de gehele Nederlandse bevolking een IQ van 80 heeft. De spermadonorshow van Talpa en de meidenversier-show van TMF zijn slechts het topje van de ijsberg. Een explosie van Big Brother achtige shows alsook overmatig gokgedrag van loterijen zijn een ware aanslag op de kwaliteit die wat TV te bieden heeft.

Kijk, ik zal nu niet gaan emmeren over de overdosis reclame in 'Eigen huis en tuin' achtige programma's het is immers commerciƫle televisie. Maar dit soort 'junkfood' achtige televisie is de Nederlandse bevolking niet waard. Natuurlijk zou ik wel een paar van die programma's op prijs stellen als vermaak, maar echt goede series zoals misdaadseries, documentaires en leerprogramma's bestaan niet echt meer op de Nederlandse televisie.

Nee, en dan vragen sommige zich daarboven af waarom de TV het verliest van het internet. Hier kun je tenminste de meeste 'spam' blokkeren of negeren. Er staat veel onzin op het internet, maar vergeleken met de TV is het niks. Nee, laat deze onzin dan maar hier staan, dat is tenminste meer zin dan wat er op de Nederlandse televisie verschijnt.

Geen opmerkingen: