dinsdag 12 juni 2007

Filmreview: The Exorcism Of Emily Rose

Natuurlijk ben ik deze week een film gaan bezoeken. The exorcism of Emily Rose staat te boek als Horror en kan zich daar wel mee meten. Wat opvalt is dat, geheel zoals te verwachten was, het zeer sterk doet denken aan de klassieke culthit 'The Exorcist'. Een nieuwe draai aan het verhaal is dat je het verhaal beetje bij beetje krijgt te horen als flashback.

Het verhaal gaat voornamelijk over een dominee welke wordt aangeklaagd omdat zijn nalatigheid de dood van Emily Rose zou hebben veroorzaakt. De advocate die hem verdedigd probeerd achter de waarheid te komen en wordt naarmate het verhaal vordert meer en meer lastig gevallen door de demonen die Emily Rose hadden bezeten.

De film bevat zowel goede beelden alsook geluid, maar het verhaal is uitgekauwd. Nu geen ik niets om religieuze elementen om een film, maar het einde is zo in elkaar gedraait dat het de indruk moet wekken dat God bestaat en rechtvaardig is. Deze Christenlijke inslag in de film gaat deze humanist net wat te ver, maar gemakshalve negeer ik hem maar.

Cijfer: 7

Geen opmerkingen: