zaterdag 16 juni 2007

DVDreview: Ghost in the Shell 2: Innocence

Ik had gezegd een hoop DVD's te reviewen die wat hier in mijn kast staan, en dat ga ik dus doen ook. Als logisch vervolg op mijn review van Ghost in the Shell doe ik nu de opvolgende film Ghost in the Shell 2: Innocence reviewen. Het valt goed te merken aan het DVDmenu dat Ghost in the Shell 2 een stuk later is uitgekomen dan Ghost in the Shell 1. Kwam deel 1 uit in 1995 zo is deel 2 uitgekomen negen jaar later in 2004. In tegenstelling tot deel 1 is deel Innocence een mix van anime en CGI gecombineerd in een werkelijk briljante film.



- Het Plot -

De film draait om Batou, kenners van de film en serie zullen weten dat dit de rechterhand is van majoor Mokoto Kusangani die aan het einde van de eerste film verdween. De film speelt zich wederom af in het futuristische Japen. Deze keer begint de zaak met de moord van verschillende mensen door zogenaamde sexoroids van het bedrijf Lotus Solus. Sexoroids, zijn, zoals de naam al aangeeft, robots voor sexuele genoegens. Robots zijn echter niet geprogrammeerd om te doden in een dergelijke sector en dus worden Batou en Togusa op de zaak gezet om de boel te onderzoeken. Wederom zal ik niet verder op het plot ingaan om het verknallen van de film te voorkomen.

De film is donkerder dan zijn voorganger en heeft wat meer de detective sfeer wat mij erg aanspreekt. Zijn donkere karakter echter zorgt ervoor dat je niet erna moet gaan kijken voor te lachen. De film roept wederom veel ethische vraagstukken op en zit vol met filosofische citaten en gedachten. Er komen een paar momenten voor in de film die gewoonweg briljant zijn en alleen daarom al de moeite waard zijn om deze film op zijn minst 1 keer te zien, alhoewel het bij een Ghost in the Shell film of serie aan te raden is om vaker erna te kijken om alles eraan te snappen.

- Extra features -

De extra features op de DVD zijn een commentaar feature van de regisseur en de animatieregisseur. Een Face tot Face interview met de regisseur en een 'Making of'. Wederom zijn de extra features dus enigzins beperkt en ja, er is nogsteeds Japanse muziek in, maar er zit echter ook duidelijk muziek in met westerse invloeden. het is dus enigzins aangepast aan een wat breder scala van publiek. De film is kwa plot en animatie echter nog beter dan Ghost in the Shell 1.

Cijfer: 8.5

Geen opmerkingen: