vrijdag 15 juni 2007

DVDreview: Enemy at the Gates

-Widescreen Collection DVD-

Enemy at the gates is een oorlogsfilm uit 2001 met als director, en tevens medeschrijver, Jean-Jacques Annaud. Jean-Jacques Annaud kennen we o.a. van films zoals Seven years in Tibet.

De film speelt zich af in de jaren 1942\1943 en verteld het verhaal van Vassili Zaitsev (Jude Law) een jongeman van het platteland. Vassili Zaitsev wordt net als veel anderen tegen zijn wil geronseld in het Sovjetleger en wordt naar Stalingrad gestuurd waar hij in aanraking komt met Commisar Danilov (Joseph Fiennes) wiens leven hij red. Vervolgens wordt hij tot held van de Sovjetunie gebombardeerd en wordt sluipschutter gemaakt. Tijdens zijn missies ontmoed hij de jonge Russin Tania Chernova (Rachel Weisz) met wie hij een relatie krijgt. Als reactie sturen de Nazi's hun beste sluipschutter Majoor Konig (Ed Harris), wat er daarna volgt is een episch verhaal met messcherpe spanning, romantiek en verraad.

De DVD opzich is net als de andere Widescreen Collection Edition DVD die ik reviewde relatief summier. het is dan ook een budgetuitgave van een imo steengoede film. In tegenstelling tot de Event Horizon DVD bevat dit na het blauwe landsinstellingmenu wel een normaal menu met zelfs de mogelijkheid om extra's te bekijken. Dit in combinatie met een toch al zeer goede film van de respectable speelduur van 120 minuten geeft deze DVD een hoog cijfer.

Cijfer: 8

Geen opmerkingen: